Recept: Pistagepaj med färska bär

Sugen på något sätt och dekadent framåt helgen? Vad tror du om pistagepaj med färska bär? Vi har provlagat åt dig redan!

Gör en mördeg av:

2,5 dl vetemjöl
100 g smör
1 nypa salt
2 äggulor

Bearbeta snabbt ihop mördegen i matberedare eller för hand, låt den bara precis gå ihop. Låt vila inslagen i bivaxduk (eller plastfolie) i kylen ca 1 timme. (Om du vill göra desserten glutenfri så går det fint att byta ut mjölet till en glutenfri variant av bra kvalitet, finns givetvis i vår butik!)

Kavla ut mördegen till en platta, eller klä en låg pajform med degen. Grädda i ugnen 5 minuter på 175 grader. Ta ut och pensla med ett vispat ägg. Om du vill kan du strö några matskedar socker över degen för en krispig yta. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna.

Värm försiktigt 2 eller 3 burkar pistagekräm i vattenbad (beroende på hur tjockt lager pistage du vill ha och hur stor form du använt). När krämen är flytande så bred ut den över pajformen. Strössla eventuellt över hackade pistagenötter, kakaonibs eller något annat krispigt i krämen. Låt stelna i kylen någon timme. Dekorera med våra goda sekoyablåbär, skivade jordgubbar eller färska hallon. Servera!

Det blir urgott! Välkommen in till butiken idag och provsmaka själv!

Dela inlägget

Relaterade inlägg

19 / 09 / 2024

Fastfood & Café & Restaurant Expo

Fastfood, Café och Restaurangexpo mässan i Senerke Arena i september. Vi lockade många Sushi restauranger…

25 / 08 / 2024

Pop Up Butik på Marstrand

Popup butik på Marstrandsön i nya/gamla Oscarshuset sommaren 2024, tillsammans med Goopy fashion från Kungälv,…

22 / 08 / 2024

Höstmarknad på Volvo

Höstmarknad mitt i veckan vid Volvo HQ i Torslanda där vi med vår FruitTruck lyfte…