Gör en mördeg av:
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
1 nypa salt
2 äggulor
Bearbeta snabbt ihop mördegen i matberedare eller för hand, låt den bara precis gå ihop. Låt vila inslagen i bivaxduk (eller plastfolie) i kylen ca 1 timme. (Om du vill göra desserten glutenfri så går det fint att byta ut mjölet till en glutenfri variant av bra kvalitet, finns givetvis i vår butik!)
Kavla ut mördegen till en platta, eller klä en låg pajform med degen. Grädda i ugnen 5 minuter på 175 grader. Ta ut och pensla med ett vispat ägg. Om du vill kan du strö några matskedar socker över degen för en krispig yta. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
Värm försiktigt 2 eller 3 burkar pistagekräm i vattenbad (beroende på hur tjockt lager pistage du vill ha och hur stor form du använt). När krämen är flytande så bred ut den över pajformen. Strössla eventuellt över hackade pistagenötter, kakaonibs eller något annat krispigt i krämen. Låt stelna i kylen någon timme. Dekorera med våra goda sekoyablåbär, skivade jordgubbar eller färska hallon. Servera!
Det blir urgott! Välkommen in till butiken idag och provsmaka själv!